Ανακαλύπτοντας τη Μαγεία του Sushi

Το sushi υπήρξε ανέκαθεν ένας διακαής πόθος των καλοφαγάδων, που προσπαθούσαν να βρουν προσιτές και ευχάριστες επιλογές ιαπωνικού φαγητού σε κάθε περιοχή. Τα sushi franchises άνοιξαν το δρόμο στη διάδοση του sushi, ακόμη και σε όσους αρχικά τηρούσαν αρνητική στάση απέναντι σε εξωτικές γεύσεις και κουζίνες. Ωστόσο, τα πράγματα έχουν αλλάξει πλέον και η πλειοψηφία των εραστών της γεύσης αγαπούν με ένταση το sushi.

Γευστικό Ταξίδι στην Ιαπωνία

Μέσα από κάθε sushi, ο καταναλωτής ταξιδεύει με τις αισθήσεις του στην Ιαπωνία και ανακαλύπτει ξανά και ξανά τα μυστήρια της Ανατολής. Είναι άλλωστε τόσο μεγάλος ο ενθουσιασμός για τη βιομηχανία sushi, που τα εστιατόρια συναγωνίζονται σε πρώτες ύλες και μαεστρία. Ενδεικτικό αυτής της ευγενούς άμιλλας είναι το γεγονός ότι στην Ιαπωνία πωλήθηκε σε τιμή ρεκόρ ένας τόνος, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως πρώτη ύλη στην παρασκευή sushi. Ποιος θα το πίστευε ότι η τιμή του θα άγγιζε τα 2,7 εκατομμύρια ευρώ για 278 κιλά ψαριού;

Ακόμη κι αν το sushi θεωρείται ακριβή τροφή, εντούτοις μέσω των αλυσίδων εστιατορίων με ιαπωνική κουζίνα έχει μετατραπεί σε μια προσιτή πολυτέλεια. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν ειδικά μενού που προσφέρονται σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές και ωθούν τους καταναλωτές στην επιλογή των γευμάτων αυτών. Μετά την πρώτη δοκιμή, είναι δύσκολο να μην υπάρξει δεύτερη και ακόμη περισσότερες! Όταν μάλιστα δοκιμάσει κάποιος τις διάφορες παραλλαγές sushi, τότε είναι λογικό να θέλει να ανακαλύπτει διαρκώς νέες εκπλήξεις.

Είναι όμως εξίσου σημαντικό να αναφερθεί ότι υπάρχει ένας ευρέως διαδεδομένος μύθος σε σχέση με το sushi. Πολλοί λοιπόν ακόμη θεωρούν πως το sushi πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ακριβό γεύμα χωρίς λογική. Εντούτοις, αν αναλογιστεί κανείς τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή κάθε γευστικής μπουκιάς sushi, θα καταλάβει πως το κόστος είναι εξ αρχής αυξημένο. Αυτό όμως δεν θα πρέπει να στερεί από το sushi την αναγνώριση της υψηλής διατροφικής του αξίας.