Ένα ταξίδι στον Κόσμο των Εστιατοριών Sushi

Σας αρέσει να απολαμβάνετε sushi σε ένα ιδιαίτερο εστιατόριο, υπό τον ήχο απαλής μουσικής και με την μινιμαλιστική διακόσμηση της Ιαπωνίας να κυριαρχεί τριγύρω; Μάθετε λοιπόν λίγα ακόμη ενδιαφέροντα στοιχεία, σε σχέση με τα εστιατόρια sushi και το εμβληματικό αυτό φαγητό!

Τι Θα Πρέπει Να Γνωρίζετε για το Sushi

Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να γνωρίζετε τη σημασία του κάθε συνοδευτικού. Θα έχετε παρατηρήσει φυσικά ότι το κάθε πιάτο έρχεται με τρία μικρά μπολάκια. Στο ένα υπάρχει η σάλτσα σόγιας. Πρόκειται για ιδανικό συνοδευτικό, ώστε να νοστιμίσει το ψάρι. Προσέξτε μην βουτήξετε το sushi στην σάλτσα σόγιας από την πλευρά του ρυζιού. Αντιθέτως, στοχεύστε στην επιφάνεια του ψαριού.

Η δεύτερη σάλτσα ή μάλλον πάστα είναι το wasabi. Είναι πράσινη και περιέχει χρένο, ενώ είναι ιδιαίτερα καυτερή. Η κατανάλωσή της προλαμβάνει βακτηριδιακές μολύνσεις, αλλά πολλοί είναι ευαίσθητοι στη γεύση και την αποφεύγουν. Τέλος, στο τρίτο μπολάκι θα βρείτε τουρσί τζίντζερ. Αν και μπορεί να σας φανεί αδιάφορο, η λειτουργία του είναι διττή. Αφενός, βοηθά να “καθαρίσει” ο ουρανίσκος ανάμεσα στα διάφορα είδη sushi που δοκιμάζετε και αφετέρου, εξισορροπείται με τη χρήση του ο έντονος χαρακτήρας του wasabi.

Αν και μπορεί να το γνωρίζετε ήδη, το sushi καταναλώνεται ως μία μπουκιά. Με τον τρόπο αυτό, έχετε τη δυνατότητα να γευτείτε όλους τους συνδυασμούς και να εκτιμήσετε το αριστούργημα αυτό της γεύσης. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να κόβετε την μπουκιά με μαχαίρι. Ακόμη κι αν δεν μπορείτε να τη δοκιμάσετε με τα ξυλάκια (ή αλλιώς chop sticks), χρησιμοποιήστε το χέρι σας.

Η κατανάλωση του sushi συνίσταται να γίνεται άμεσα μετά την παρασκευή του. Ο λόγος είναι απλός και έχει να κάνει με το γεγονός ότι μετά την κοπή του, το ψάρι ξεκινά να αλλοιώνεται. Τέλος, αξίζει να έχετε στο μυαλό ότι η μαγιονέζα δεν ταιριάζει καθόλου με το sushi. Αν και είναι ιδιαίτερα αγαπητό συνοδευτικό για πολλά ψαρικά, ο συνδυασμός sushi και μαγιονέζας είναι σχεδόν καταστροφικός.