Οδηγός Sushi Για Όλους

Θέλετε να δοκιμάσετε sushi, αλλά φοβάστε μήπως παραγγείλετε κάτι εντελώς έξω από τις γευστικές σας προτιμήσεις; Μήπως όλες αυτές οι ονομασίες και οι διάφορες παραλλαγές sushi σας αποτρέπουν από την απόλαυση ενός εξωτικού, πρωτόγνωρου γεύματος;

Παρακάτω θα δείτε τα πιο γνωστά είδη sushi, ώστε να γνωρίζετε τι παραγγέλνετε!

Τα Πιο Κοινά Είδη Sushi

Ξεκινώντας, είναι καλό να δοκιμάσετε maki sushi. Πρόκειται για το πιο γνωστό sushi, με το σκουρόχρωμο φύκι να αγκαλιάζει σφιχτά το ρύζι. Αυτό το φύκι ονομάζεται nori. Στο εσωτερικό αυτού του εξωτικού εδέσματος θα βρείτε κάποιο φιλεταρισμένο είδος ψαριού, όπως για παράδειγμα σολομό ή τόνο. Επίσης, συχνά το ψάρι συνοδεύεται από λεπτά κομμάτια αγγουριού ή αβοκάντο. Σε ειδικές περιπτώσεις, θα συναντήσετε και μια ανεπαίσθητη ποσότητα τυριού σε κρέμα.

Το ίδιο ακριβώς sushi μπορείτε να το γευτείτε με μια μικρή διαφορά. Γύρω γύρω δεν υπάρχει πλέον το nori, αλλά μια λεπτή στρώση από σουσάμι (λευκό και μαύρο). Το φύκι βρίσκεται στο εσωτερικό, ανάμεσα στο ρύζι και το ψάρι. Αυτή η εναλλακτική μορφή sushi ονομάζεται uramaki (ή αλλιώς inside out, που περιγράφει πολύ εύστοχα τη δομή του sushi.

Το nigiri έχει κάποιες ακόμη διαφορές, που θα πρέπει να γνωρίζετε. Πρώτον, δεν περιλαμβάνει καθόλου φύκι. Πρόκειται λοιπόν για μικρά κομμάτια από φιλεταρισμένο ψάρι, κομμένα με δεξιότητα και τοποθετημένα σε σχήμα παραλληλόγραμμο, ακριβώς πάνω από μια αντίστοιχη ποσότητα ρυζιού. Τέλος, μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε sashimi. Δεν είναι ουσιαστικά sushi, αλλά πρόκειται για φιλεταρισμένα κομμάτια ψαριού, που έχουν μαριναριστεί σε σόγια.

Sushi Combos

Δεν ξέρετε τι να πρωτοδοκιμάσετε και τι θα σας αρέσει σε ένα εστιατόριο sushi; Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετοί συνδυασμοί για εσάς, ώστε να ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Απλά αναζητήστε τα sushi combos, που περιλαμβάνουν λίγα κομμάτια από κάθε είδος sushi. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να πειραματιστείτε με τις γεύσεις και να είστε προετοιμασμένοι για την επόμενη φορά!